openstudios

 

Parallel to Art Rotterdam...At the same Place by Coincidence:

 

Open Studios: Borgerstraat 24 | 3027 EB Rotterdam

http://borgerstraat.mapping-my-mind.org/

 

Opening: Vrijdag 6 februari door Hugo Bongers om 16:00 – 21:00 uur.

 

Openingstijden: Vrijdag 6 t/m zondag 8 februari 11.00 –19.00 uur.

 

Artist-talks: Zaterdag 7 februari en zondag 8 februari om 15.00 uur.

 

At the same Place by Coincidence: een presentatie van 35 nationale en internationale kunstenaars in het SKAR ateliergebouw aan de Borgerstraat 24 in Rotterdam, op vijf minuten lopen van Art Rotterdam.
In 2015 bestaat de Open Studios uit presentaties van de huiskunstenaars, vijftien
gastkunstenaars van Rotterdamse kunstenaarsinitiatieven en een aantal studenten van de Willem de Kooning Academie. Daarnaast is er een programma met artist-talks.
Parallel to Art Rotterdam...At the same Place by Coincidence: Als gevolg van de financiële crisis en de bezuinigingen in de culturele sector in 2010 heeft een groot aantal kunstenaarsinitiatieven de deuren moeten sluiten, kunstenaars moesten uit hun ateliers op zoek naar nieuwe werkruimte. In deze onstuimige periode vonden zo'n twintig nationale en internationale kunstenaars in 2013 een nieuwe plek in het SKAR ateliergebouw aan de Borgerstraat in Rotterdam. Komende vanuit verschillende omstandigheden kwamen ze bij toeval als individuen samen in een groep in hetzelfde gebouw.
In 2014 vertrok Art Rotterdam naar een nieuwe lokatie, de Van Nelle Fabriek die is
gelegen dichtbij het ateliergebouw aan de Borgerstraat. Dit vormde de aanleiding om als nevenprogrammering met een groep kunstenaars de studio's open te stellen voor de bezoekers van Art Rotterdam.

 

Open Studio:

Dagmar Baumann - Mieke Borgdorff - Trudy van Bueren - Annelies de Greef - Carina Hesper - Ari Hodgson - Fenneke Hordijk - Johan Kleinjan - Maarten Janssen - Michael van Kekem - Peter Koole - Wilma Kun - Geisje van der Linden - Ralph van Meijgaard - Julie Müller - Marc Müller - Gert Rietveld - Niels Smits van Burgst - Heyer Thurnheer - Karin Vermeer - Kathrin Wolkowicz

Guest Artists:

Josephine Baan - Fatima Barznge - Anneke de Boer - Daan den Houter - Toine Horvers - Gerwin Luijendijk - Erik van Loon - Tonio de Roover - Patrícia Pinheiro de Sousa - David Stamp - Karin Suter - Settia Tin - Karin Trenkel - Sarah Züst

 

Artist – Talks:

Zaterdag 7 februari, 15.00 uur , artists in residence van:

Kaus Australis: Paola Alborghetti - Eckehard Fuchs - Paulina Mellado

B.a.d foundation: Marie Antoinette van der Gaag - Susanna Inglada - Jenny Forster

Het Wilde Weten: Vincent Vreeke

 

Zondag 8 Februari, 15.00 uur

Erik van Loon - Gil & Moti - Harry Schumacher